איך לאכול לאט יותר: כך תעשו זאת
תחושת השובע גדולה יותר, אנחנו נרגיש הנאה גדולה יותר מהאוכל ובנוסף נצרוך פחות קלוריות. אז מהי אכילה איטית?
חיי היום יום שלנו לחוצים ביותר, אנחנו צריכים להספיק דברים מרובים בזמן קצר, ולפעמים אנחנו שוכחים את הפעולה הבסיסית ביותר שקיימת – לפנות זמן לארוחה. פעמים רבות אנחנו אוכלים באמצע הליכה, בנסיעה ברכב, או תוך כדי עבודה על המחשב וזה עלול לגרום לאכילה מהירה יותר מבלי שנשים לב.
למה חשוב לאכול לאט?
יש מגוון סיבות לכך שחשוב לאכול לאט וביניהם:
תחושת שובע
המוח מאותת לנו על שובע כרבע שעה אחרי ששבענו, כאשר נאכל בקצב איטי יותר נוכל להרגיש את תחושת השובע בשלב מוקדם יותר, ולהימנע מאכילת יתר שמלווה פעמים רבות בכאבי בטן ובעלייה במשקל.
עיכול יעיל ונכון
כשאנחנו אוכלים בצורה איטית ומבוקרת, מערכת העיכול יכולה לבצע את עבודתה בצורה תקינה, ולעכל את האוכל בצורה טובה יותר מאשר שמגיע לקיבה הרבה אוכל בפרק זמן קצר.
הרגשת הטעם ומרקם של האוכל
כאשר אוכלים את האוכל בצורה איטית יותר, ניתן להתרכז בטעמים השונים בארוחה וליהנות מהניחוחות והמרקמים שלה. אכילה איטית יותר נותנת תחושה נעימה ומרגיעה במהלך היום העמוס, והיא ממש כמו מדיטציה לנפש.
ירידה במשקל
כשתאכלו בצורה איטית יותר תוכלו לרדת במשקל. תחשבו על זה רגע, תחושת השובע תגיע מהר יותר וכך תאכלו פחות.
למה רוב האנשים אוכלים מהר?
אפשר להיתקל לא מעט באנשים שאוכלים מהר ויש לכך כמה סיבות:
הרגל:
לא מעט אנשים אוכלים מהר בעקבות הרגלים מהבית או מחיי היום יום. למשל, כשיש לכם זמן מוגדר לסיים את הארוחה, כמו בטירונות בצבא, שמגדירים שצריך לסיים את כל האוכל תוך 5 דקות או כשיש הפסקה בעבודה, ורוצים להספיק דברים נוספים.
תחושה שהפה מלא:
חלקנו אוהבים או יותר נכון רגילים לכך שהפה מלא ואם לא, לא תוכלו להרגיש את כל הטעמים. חשיבה זו היא בעקבות הרגלים ותפיסות שנצברו במהלך השנים, אך אל דאגה, זה ניתן לשינוי עם תרגול נכון, התחילו מהיום.
לחץ מחיי היום יום:
עקב אורח החיים הלחוץ שכולל עבודה, משפחה, ילדים לפעמים אתם יכולים למצוא את עצמכם רצים ממקום למקום. בעקבות זאת, הצורך לאכול ארוחה מסודרת יורד מראש סדר העדיפויות שלכם, וכל מה שמעניין אתכם הוא לחזור לעבודה, ללקוח שממתין לשיחה, לילדים ולמשימות הנוספות הרבות שיש לכם. לכן, אתם נוטים לאכול מהר ולחזור למשימות.
מגיעים מורעבים לארוחה:
כמה פעמים קרה לכם שתכננתם לצאת להפסקה בשעה 13:00 ולבסוף יצא שאכלתם רק בשעה 15:00? זה קורה להרבה אנשים, וזה נהיה מקרה נפוץ, הסיבה לכך יכולה להיגרם בעקבות לחץ בעבודה, מקרה לא צפוי, עומס יתר, שקיעה בעבודה מבלי לשים לב לשעה וכדומה.
כיצד ניתן לאכול לאט יותר?
אז אחרי שראינו מהן הסיבות לכך שאתם ככל הנראה אוכלים מהר יותר, בואו נפתור את זה אחת ולתמיד, איך תוכלו לתרגל אכילה איטית יותר מהיום?
שימוש בצ'ופסטיקס
יודעים לאכול עם צ'ופסטיקס? לא? מצוין, הגיע הזמן ללמוד. שיטה זו תוכל להועיל למי שאינו יודע לאכול באמצעות צ'ופסטיקס מכיוון שיקח לכם זמן רב יותר לאכול באופן טבעי, ותוכלו לתרגל אכילה איטית יותר מבדרך כלל.
אכילה עם כלים חד פעמיים
זה יכול להישמע כמו לאכול עם סכום רגיל, אבל זה יכול להפתיע אתכם. חד פעמי פחות יציב מסכום רגיל ולכן ייקח לכם יותר זמן לאכול את האוכל בעזרתו. על ידי שימוש בחד פעמי, תוכלו לאכול בצורה איטית יותר.
אכילת אוכל חם
הקפידו לחמם את האוכל זמן רב במיקרוגל, ברגע שהאוכל רותח ייקח לכם יותר זמן לסיים את הארוחה באופן טבעי.
אכילה עם אדם קרוב
אכילה עם אדם קרוב וניהול שיח משותף במהלך הארוחה תגרום לכם לאכול לאט יותר, ובנוסף תיהנו מחוויה משותפת מהנה לארוחה.
אכלו עם טיימר
זהו תרגיל מצוין לתרגול אכילה איטית והוא מתחלק לשני שלבים פשוטים:
- הפעילו טיימר בעת הארוחה, אכלו כרגיל. בסיום הארוחה תבדקו כמה זמן לקח לכם לסיים את הארוחה ורשמו בצד.
- לאחר יום, האריכו את משך זמן הארוחה פי 1.5 מאתמול, לדוגמא: אם אתמול לקח לכם לאכול 10 דקות היום תאכלו במשך 15 דקות. תרגלו אכילה איטית יותר ותוכלו ליהנות מיתרונותיה.
אכלו בזמן שאין לכם עומס רב
שימו לב לתזמן לעצמכם את הארוחות במהלך היום כאשר אין לכם עומס רב ותוכלו לאכול ללא לחץ סביבתי. טיפ מאיתנו: תזמנו בכל בוקר או ערב לפני, את זמני הארוחות במהלך היום כך שלא תפספסו שום ארוחה. הקפידו לבחור זמנים שיתאימו לשגרת היום יום שלכם.
שילוב שתייה במהלך הארוחה
יצא לנו לשמוע לא מעט על אנשים שמאמינים שאין לשלב שתייה במהלך הארוחה. אנחנו באופן אישי חושבים שלשלב שתייה זה חובה. השתייה גורמת לנו להפסיק לאכול לפרק זמן ומאריכה את משך זמן הארוחה. בנוסף לכך, השתייה מסייעת לאוכל לרדת ומאיצה את תהליך העיכול, מה שגורם לנו להרגשת שובע מהירה יותר.
חתכו את האוכל לחתיכות קטנות
טיפ שיצא לנו להשתמש בו מספר רב של פעמים, הוא פשוט נוח ומאוד קל ליישום. לפני שאתם מתחילים לאכול, חתכו את כל האוכל מראש לחתיכות קטנות. התוצאה תהיה אכילה איטית יותר ושובע מהיר יותר, בנוסף נסו ליהנות יותר מהטעם והמרקם של האוכל כאשר אתם אוכלים אותו בחתיכות קטנות.
התרכזו רק בארוחה
חשוב מאוד להתרכז אך ורק בארוחה כאשר אתם אוכלים. אתם תוכלו להקשיב לאותות השובע שלכם במהלך הארוחה. ברגע שאתם אוכלים אל תעבדו, אל תהיו בפלאפון או תראו טלוויזיה. זה יכול לגרום לאכילה מרובה יותר וגם לאכילה מהירה יותר מבלי שתשימו לב לכך.
לא להגיע לארוחה עם רעב קיצוני
מתישהו במהלך החיים זה קרה לכולנו, הגענו לארוחה מורעבים, טרפנו את כל האוכל בדקות אחדות ולאחר מכן כאבה לנו הבטן או גרוע מכך, שלא הרגשנו שובע כלל. חשוב לחלק את ארוחת הבוקר, הצהריים והערב לפרקי זמן הגיוניים כך שלא יהיה מרווח גדול מדי מבין אחת לשנייה.
דוגמה של חלוקת זמני ארוחות במהלך היום:
ארוחת בוקר: 9:00
ארוחת צהריים: 13:00
ארוחת ביניים: 16:00
ארוחת ערב: 19:00
סיכום לאכול לאט וליהנות יותר
ראינו במדריך זה את הסיבות מדוע כדאי לאכול לאט וגם שיטות פרקטיות ליישם אכילה איטית. כאשר תאכלו לאט יותר, תוכלו להרגיש הנאה וסיפוק גדול יותר מהאוכל. לעומת זאת, אם תאכלו מהר, לא תרגישו סיפוק ותיווצר תחושה מזויפת של שובע.