10 טיפים להתמודדות עם חרדה
התקפי חרדה או מחשבות שמלוות בלחץ יכולות להשפיע עלינו רבות במהלך חיי היום יום: הן גורמות לנו לחוסר ריכוז, לחץ רב, חוסר שקט פנימי והתקפי חרדה שהולכים חוזרים.
אנחנו נמצאים בימים לא פשוטים בלשון המעטה של מלחמת "חרבות ברזל" שבהן המדינה נמצאת בכאוס מוחלט וזה לגמרי לגיטימי להיכנס למצב של חרדה ולחץ.
במידה ואתם סובלים מחרדה באופן קבוע או במשך תקופה ממושכת, אנחנו ממליצים לגשת לטיפול אצל פסיכולוג או מטפל מומחה בתחום החרדה.
בינתיים, אספנו עבורכם 10 טיפים מועילים שיעזרו לכם להתמודד עם המצב בימים קשים אלו ובשגרה היום יומית שלכם.
1.חשיבה חיובית: לא סתם זה הטיפ הראשון (והחשוב ביותר מכל הטיפים), חרדה ולחץ הם תהליך נורמלי ולגיטימי שקורה לרוב האנשים במהלך החיים.
השתדלו לחשוב מחשבות טובות שמשמחות אתכם או על תחביבים שאתם אוהבים לעשות ומסבים לכם אושר (כמו ים, מוזיקה, ספורט, אנשים שקרובים אליכם), לא רק בזמן החרדה, אלא גם במהלך היום.
2.הסחת דעת: טיפ מעולה להפסקת / הורדת התקף חרדה הוא ביצוע פעילויות שמעסיקות את המחשבות (המוח) כמו לשחק עם בעל חיים, לקרוא ספר, לשמוע מוזיקה, לדבר עם חבר בטלפון, לצאת לפעילות גופנית, לסדר את הבית ועוד.
ברגע שאתם תהיו עסוקים בפעילות מסוימת, התקף החרדה יחלוף במהירות מכיוון שלא תתעסקו בו ולא תתנו לו משמעות.
3. תרגילי הרפיה ומדיטציה: עושים תרגילי הרפיה במהלך היום יום שלכם? במידה ולא, כדאי ומומלץ שתמצאו פעילות הרפיה ותבצעו אותה 1-2 פעמים ביום. פעילויות מומלצות שנמצאו כמועילות לטיפול בחדרה הם: יוגה, נשימות עמוקות, דמיון מודרך, האזנה למוזיקה מרגיעה.
4.אורח חיים רגוע: תחשבו על אורח החיים שלכם כרגע ותחשבו על אורח החיים האידיאליים שהייתם רוצים לעצמכם. הפחיתו בצריכת אלכוהול, סוכר, קפאין, רעב קיצוני והתחילו לבצע תרגילי מדיטציה, חשבו מחשבות חיוביות ומשמחות, שנו לפחות 8 שעות בכל לילה והתחילו לבצע אימוני כושר לפחות 3 פעמים בשבוע, לאחר מספר שבועות תוכלו להרגיש בהבדל.
5.תספרו ונשמו עמוק: ספירה עד 10 תוך כדי נשיפות ושאיפות עמוקות יכולות לסייע כמעט באופן קסם להיפטר מהתקף חרדה או לחץ רב. ההמלצה שלנו היא לספור עד 10 (לא למהר, לספור לאט) ולאחר מכן לחשוב על מחשבות חיוביות לצד כוס מים.
6. צאו לעשות ספורט: ברגע שאתם מרגישים את החרדה מגיעה, עזבו את כל מה שאתם עושים כרגע וצאו להליכה רגועה של 20-30 דקות. במידה ואתם אוהבים מוזיקה אתם יכולים לקחת אתכם אוזניות ולשמוע שירים שאתם אוהבים או מוזיקה מרגיעה.
7. אתם לא לבד: תזכרו שאתם לא לבד, אתם יכולים לשתף את האנשים הקרובים אליכם במחשבות שלכם. ברגע שאתם מדברים על המחשבות שמלחיצות / מטרידות אתכם, המחשבות האלה מאבדות הרבה מכוחם רק בגלל ששיתפתם בכך אדם אחר.
הרימו טלפון לאדם שאתם אוהבים או הזמינו אותו לשבת אתכם ולדבר על כל מה שמטריד אתכם. בנוסף חשוב לזכור שיש עוד אנשים שחווים התקפי חרדה ואתם לגמרי לא לבד במערכה.
8. שינוי מקום שינוי אווירה: יכול להיות שאתם נמצאים כרגע במקום שלא עושה לכם טוב ונותן לכם אווירה שלילית, נסו ללכת למקום אחר שמרגיע אתכם (החדר שלכם, פארק). במידה והצלחתם למצוא מקום שעוזר לכם להרגיש רוגע, זכרו את המקום הזה והשתמשו בו לפעמים הבאות.
9. לא לפחד ההתקף: כמו שרשמנו בטיפים הקודמים, יש עוד אנשים בעולם שחווים התקפי חרדה ואתם לגמרי לא לבד במערכה. זכרו כי התקף חרדה הוא זמני ולא נצחי (לרוב עובר תוך חצי שעה), אם תפחדו מההתקף הוא יתגבר ויהיה קשה יותר להתמודדות, הרפו את הכל, קבלו את העובדה שאתם כרגע נמצאים בהתקף ושהכל יהיה בסדר.
10. יומן חירום: כתבו ביומן שיטות, מקומות, טיפים שבזכותם הצלחתם להתמודד עם התקפי חרדה קודמים, השתמשו בהם ברגע שיש לכם התקף ותדאגו לקחת אתכם את היומן לכל מקום שאתם הולכים.