שטיפת כלים: אלו 10 הטעויות הנפוצות
במהלך שטיפת כלים אנו נתקלים בלא מעט אתגרים: באיזה טמפרטורה כדאי לשטוף את הכלים? האם צריך לשטוף את הכלים לפני שמכניסים אותם למדיח? ואיזה כלים מותר להכניס למדיח? בדיוק בשביל זה הכנו עבורכם את רשימת הטיפים שתעזור לכם לשטוף את הכלים ביסודיות ובקלות.
1.יותר מדי סבון
אם ערמת הכלים שלכם בכיור נראית כמו אמבטיית קצף הטיפ הזה הוא בשבילכם. אין צורך לשטוף עם כל כך הרבה סבון בעיקר אם אתם שמים את הכלים בתוך מדיח. במידה ולא, תנקו את כל שאריות הסבון לפני שאתם מכניסים את הכלים למדיח מכיוון שהסבון עלול להתפשט ברחבי המדיח ולגרום לקצר חשמלי.
2.יותר מדי מים
מדיח ממוצע צורך 12 ליטר מים, לעומת זאת שטיפה ידנית ממוצעת תגרום לכם להשתמש ב 80 ליטר של מים. בנוסף לכך אין צורך לשטוף כלים לפני שהכנסתם למדיח, פעולה זו אינה יעילה ורק גורמת לכם לבזבז עוד מים.
במקום זאת דאגו לשפוך את כל שאריות המזון לפח והכניסו למדיח. במקרה שבו אתם ממלאים מדיח לאורך היום ולא מפעילים מידית יש לשטוף את הכלים לפני הכנסתם כדי להימנע ממצב שבו שאריות האוכל מתקשות ולא יצאו בפעולת המדיח.
נכון להגיד שלא כל כלי יכול ואמור להיכנס למדיח אך בעזרת מספר פעולות פשוטות תוכלו לחסוך בצריכת המים ובחשבון המים הקרוב.

3. אל תניחו את הטבליות בדיספנסר
אם רכשתם "טבליות רב שימושיות" או טבליות "הכל בפעולה אחת" עדיף לשים אותם בתוך המדיח ולא בתוך הדיספנסר, מכיוון שלטבליות אלה יש פעולת טרום שטיפה ובמידה ותשימו את הטבליות בדיספנסר הן לא יצליחו לבצע את הפעולה ותפספסו חלק מיתרונותיהן.
4. הקפידו למלא מלח למדיח ונוזל מבריק למדיח
הקפידו לבדוק מדי פעם שמלח המדיח והמבריק מלאים. חבל למלא מדיח שלם, להפעיל אותו ולגלות בסופו כלים מלוכלכים רק כי שכחתם לבדוק שהכל מלא. מלח למדיח ומבריק מסייעים למדיח לנקות את הכלים בצורה מיטבית וטובה ולכן שימו לב לבצע בדיקה שגרתית פעם בשבוע ולמלא לפי הצורך.
5. הפסיקו להשתמש בספוג
ספוג כשמו כן הוא – סופג. ספוג יהיה יעיל מאוד בספיגת סבון אך גם יעיל בספיגת חיידקים שונים ולכן שימוש בספוג לא טוב מבחינה היגיינית, אז מה עדיף? יש 2 פתרונות אפשריים. ניתן להחליף ספוג כל שבוע על מנת שלא יהפוך לחממת חיידקים או לעבור למטלית כלים ולכבס אותה כל מספר שימושים.
6.אתם מכניסים יותר מדי כלים למדיח
תדאגו למלא את המדיח בדיוק במרווחים הנכונים ואל "תפוצצו" את המדיח יתר על המידה. הכנסה של יותר מדי כלים בשטיפה אחת תגרום למדיח לא להצליח לשטוף את הכלים כראוי, והכלים יצאו מלוכלכים. הפעילו את המדיח ושמרו את שאר הכלים לשטיפה הבאה. טיפ נוסף, הוא להימנע מהכנסת מחבתות, סירים או קערות גדולות במיוחד כדי שלמדיח יהיה את המקום הנדרש לניקיון והתזה על כל שאר הכלים.
7.באיזו טמפרטורה לשטוף כלים – שטיפה ידנית
אם אתם מבצעים שטיפה ידנית הטמפרטורה הטובה ביותר לשטיפה היא – חם ככל האפשר. החום הורג את החיידקים ביעילות רבה ממים קרים או פושרים ובנוסף תהיה לכם הרגשה חמימה בימי החורף הקריר.

8.שטיפת כלים בכיור מלוכלך
שטיפת כלים בכיור מלוכלך משפיעה ישירות על איכות הניקיון הסופית. חשוב לטפח את הכיור ולנקות אותו אחת ליום עם מים חמים וחומץ. במידה ומעניין אתכם לקבל טיפים נוספים לניקיון הכיור והמטבח לחצו כאן.
9.אל תכניסו כלי עץ למדיח
חוק ברזל הוא לעולם לא להכניס כלי עץ למדיח. עץ הוא חומר סופג ובמידה תכניסו כלי עץ למדיח הם יספגו את כל הלכלוכים והחיידקים של שאר הכלים. בשביל לשטוף כלי עץ בצורה נכונה עליכם לשטוף אותם בשטיפה ידנית.
10. נקו את המדיח פעם בחודש
חשוב לזכור שגם המדיח צריך ניקוי מדי פעם. אז איך מנקים את המדיח בצורה יעילה ב 2 שלבים?
- מוודאים שיש מלח למדיח ומבריק – במידה ולא יש למלא.
- מפעילים מדיח ריק עם טבליה רב שימושית וכוס חומץ.
תרשמו לנו בתגובות אם אתם מכירים טיפים נוספים לשטיפת הכלים.